Γαλακτοκομικά Προϊόντα Μαστέλο®


 

Μαλακό τυρί  Μαστέλο®

Λευκό μαλακό τυρί που φτιάχνεται από πλήρες παστεριωμένο αγελαδινό γάλα που συλλέγεται καθημερινά από στάβλους της Χίου.

Συνοδεύει το φαγητό ως επιτραπέζιο τυρί αλλά είναι και ένα θαυμάσιο υλικό για πρωτότυπες συνταγές. Έχει 29% λιπαρά, 46% υγρασία και 1,6% ποσοστό άλατος. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα.

 

Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®

Είναι λευκό μαλακό τυρί, χωρίς επιδερμίδα με ελαφρά αλμυρή γεύση . Φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες κατσικίσιο γάλα διαθέτει λίγα λιπαρά καθώς και λεπτή αλλά χαρακτηριστική γεύση .

Έχει 28% λιπαρά, υγρασία 43 % 1,6% ποσοστό άλατος.

Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα.

 

Σκληρό τυρί  Μαστέλο® Αλμυρό

Φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες αγελαδινό γάλα. Είναι σκληρό τυρί, χωρίς επιδερμίδα με δυνατή, αλμυρή γεύση Είναι το τυρί που οι χιώτες προτιμούν για να συνοδεύουν τα ζυμαρικά τους νοστιμίζει πίτες ειδικά αν συνδυαστεί με ανθότυρο.

Έχει 35% υγρασία και 34% λιπαρά και 6% ποσοστό άλατος . Διατίθεται σε κεφαλάκια των 300 γρ. περίπου και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.

 

Ανθότυρο Μαστέλο®

Είναι τυρί τυρογάλακτος , με γεύση μάλλον γλυκιά αφού δεν περιέχει παρά ελάχιστο αλάτι, ενώ κρατάει το άρωμα του ψημένου γάλακτος.

Κατάλληλο για δίαιτα, έχει μόλις 18% λιπαρά και υγρασία 70%. Τρώγεται σκέτο ή συνοδευόμενο από μέλι, ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Ιδανικό για νόστιμα γλυκά και λαχταριστές πίτες.